2 augusti 2014
14:00

Referat: Arlövs BI - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Christian T, Gustav N, Martin N, Daniel Sv – Jimmy E-J, Henrik Ni, Linus F, Maksym R – Joel J, Hkmat

Avbytare var Frmas som spelade sista 25 som höger yttermittfältare, Jamal Yusuf (come-back) sista 20 som innermittfältare, Sizar som spelade sista 8 som anfallare och Ameer som inte spelade alls.

Första halvlek var rätt jämn spelmässigt och målchanserna fördelade sig också rätt jämnt. Medan vi missade ett par nertagningar i frilägen och inte ens kom till avslut så fick de iväg 3 skott ur friläge – varav 2 precis innan paus – och fick till avslut men usla sådana.

Den största chansen alla var det dock vi som brände; i den 21:a min dribblade sig Hkmat ner till linjen och var så när att få in den ur ingen vinkel alls innan han fälldes. Blev något slags retur till Joel J (?) som inte riktigt fick till skottet men efter viss palaver bestämde sig domaren som först vinkat avvärjande för att blåsa straff sedan linjedomaren ingripit. Tyvärr brände Gustav straffen (målvakten räddade).

Vi slarvade en hel del med bollen på mittplan och Arlöv kunde därför göra snabba omställningar och ofta komma 3 mot 2 eller 4 mot 3 och en gång t.o.m. 2 mot 1. Vi redde dock alltid ut det med en viss hjälp av lite valpighet från deras sida.

Andra halvlek blev fattigare på målchanser, vi skärpte till det defensiva mittfältsspelet och släppte inte till särskilt mycket. Sedan den idag ständigt farlige Hkmat varit nära att näta redan i den 57:e min gjorde han det verkligen i den 64:e min. Det var Henke som slog en boll för Hkmat att löpa på och efter att ha trängt sig emellan två motståndare och kommit först till bollen lade han in den i mål, med som det såg ut från läktaren viss hjälp av en av Arlövsförsvararna.

Strax efter vårt ledningsmål flyttade vi ner Henke som libero och Joel som mittfältare och spelade 1-4-4-1. Detta var givetvis en säkerhetsåtgärd . Visserligen hade vi så smått börjat ta över mittfältet och gav nu delvis bort det med bara en anfallare som kunde hjälpa till bakåt men samtidigt kändes försvaret än stabilare och risken för att hamna i numerärt underläge när de anföll som betydligt mindre. Det var ju också viktigare att släppa in ett mål än att eventuellt kunna göra ytterligare ett eller två själva.

Arlöv satsade nu allt framåt och vi borde kunnat utnyttja det bättre när vi kontrade. Även om Arlöv fick in rätt mycket inlägg framför mål med många spelare placerade där så fick de egentligen aldrig till någon riktig farlighet. Eller rättare sagt fick (och då kan man verkligen säga just FICK) de en när de blev tilldömda en straff sedan Gustav gjort en perfekt glidtackling. Mikael visade dock vilken strålande målvakt han är genom att rädda straffen trots att den gick ända nere vid stolproten. Därmed blev han matchhjälte eftersom 1-0 stod sig.

Totalt sett en match med ganska svårbemästrad vind hela tiden och regn hela andra halvlek som ändå inte gjorde den fullständigt makalöst fina plan alltför dålig. Också en match med mycket kamp och extremt många glidtacklingar från båda lagen (vissa av våra spelare gled dock ibland helt ostörda redan innan regnet i första halvlek). Ett oavgjort resultat hade nog bäst skildrat matchbilden. Försvaret gjorde en mycket bra insats överlag medan det underpresterades såväl offensivt som defensivt av ett flertal mittfältare/anfallare.

Det unga Arlövslaget var bättre än sin tabellplacering och kan nog tänkas lugga topplagen på poäng framöver. Och apropå tabellställning så ser tabellen i nuläget verkligen trevlig ut med hela 5 poängs ledning före tvåan Türk Anadolu.

Statistik: Hörnor: 2-3 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 2-4